Oikeus kasvaa Suomessa -hanke 

Keväällä 2022 käynnistynyt Oikeus kasvaa Suomessa –hanke tarjoaa tukea yläkouluikäisille ja heidän perheilleen. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten hyvinvointia ja perheiden yhteenkuuluvuutta, vahvistaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä sekä ottaa mukaan maahanmuuttajayhteisöjen jäsenet aktiivisina toimijoina. 

Keskustan toimipiste:

Juseliuksentalo, Uudenmaankatu 1,
20500 Turku

kerros 3

Missä ja milloin?

Kohtaamispaikkamme sijaitsee osoitteessa Uudenmaankatu 1,

Juseliuksentalo 3.krs.

Olemme paikalla maanantaista perjantaihin klo 9 – 13.

Voit myös sopia oman tapaamisajan soittamalla Hannelle, Mirvalle tai Veeralle.

Yhteystietomme löydät sivun alaosasta.

 

Oikeus kasvaa Suomessa on tarkoitettu 12-16-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen, joilla on monikulttuurinen tai monikielinen tausta.

Tuemme perheitä nivelvaiheessa, jossa lapsi siirtyy yläkouluun, alkaa liikkua aiempaa itsenäisemmin ja kiinnittyy vahvemmin kaveripiiriinsä. 

Toteutamme hanketta yhteistyössä Turun kaupungin, kolmannen sektorin toimijoiden sekä eri hankkeiden kanssa.

Olemme paikalla Turun keskustan kohtaamispaikassa nuoria ja heidän vanhempiaan varten sekä tukena kodin ja koulun välisessä kommunikoinnissa.

Tarjoamme nuorille paikan, johon voi tulla viettämään aikaa ja juttelemaan itseä mietityttävistä asioista turvallisen aikuisen kassa. Järjestämme myös koulumenestystä tukevaa toimintaa, erilaisia kerhoja ja harrastusmahdollisuuksia.

 

Tarjoamme vanhemmille neuvontaa, vertaistukea, koulutusta ja asiantuntijaluentoja nuorten kasvun ja kehityksen tukemiseksi ja suomalaisen yhteiskunnan tapojen ja käytänteiden avaamiseksi.

Tarjoamme perheille mahdollisuuksia yhteenkuuluvuuden lisäämiseen yhteisen tekemisen kautta. Järjestämme esimerkiksi viikonloppuleirejä sekä nuorten ja vanhempien yhteisiä lauantairetkiä.

Rohkaisemme maahanmuuttajayhteisöjen jäseniä mukaan kotoutumisen tukemiseen, esim. läksyavuksi, kielitueksi tai avustamaan erilaisissa tapahtumissa.

Monikielisten oppilaiden parissa työskenteleville tarjotaan mahdollisuus verkostoitua ja saada tukea työlleen.

Jos haluat mukaan tai sinulle heräsi kysymyksiä toiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hatice Kütük

Hatice Kütük

Hankekoordinaattori

Mirva Salonen

Mirva Salonen

Hankekoordinaattori

Veera Larjama

Veera Larjama

Hankekoordinaattori

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Kiitos tästä vuodesta!

Kiitos tästä vuodesta!

Varissuon toimistomme jää lomalle torstaina 22.12.2022. Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tästä vuodesta. Palaamme toimistolle taas 9.1.2023. Hyvää ja lämmintä loppuvuotta sekä iloista vuoden vaihdetta!

lue lisää
Keskustele kanssamme WhatsApissa

Keskustele kanssamme WhatsApissa

Olemme avanneet sivullemme uuden palvelun. Voit nyt lähettää WhatsApp-viestejä suoraan sivustoltamme! Kaikkien sivujen oikeasta alakulmasta löydät WhatsApp-logon ja tekstin "Voimmeko auttaa?". Klikkaamalla jompaakumpaa, pääset suoraan kirjoittamaan viestiä meille....

lue lisää