Oikeus kasvaa Suomessa -hanke 

Keväällä 2022 käynnistynyt Oikeus kasvaa Suomessa –hanke tarjoaa tukea yläkouluikäisille ja heidän perheilleen. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten hyvinvointia ja perheiden yhteenkuuluvuutta, vahvistaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä sekä ottaa mukaan maahanmuuttajayhteisöjen jäsenet aktiivisina toimijoina. 

Keskustan toimipiste:

Juseliuksentalo, Uudenmaankatu 1,
20500 Turku

kerros 3

Missä ja milloin?

Kohtaamispaikka sijaitsee osoitteessa Uudenmaankatu 1 (Juseliuksentalo 3.krs) 

Kohtaamispaikasta meidät tavoittaa 14.9. alkaen KE ja TO klo 9–17

Hanketyöntekijät ovat mukana tukemassa perheitä nivelvaiheessa, jossa lapsi siirtyy yläkouluun, alkaa liikkua aiempaa itsenäisemmin ja kiinnittyy vahvemmin kaveripiiriinsä.  Hanketta toteutetaan yhteistyössä Turun yläkoulujen kanssa ja kohderyhmänä ovat monikulttuuriset 12–16-vuotiaat nuoret ja heidän perheensä. 

Turun keskustassa on kohtaamispaikka, jossa hankkeen työntekijät ovat paikalla nuoria varten sekä toimivat tukena heidän vanhempiensa ja koulumaailman välissä. Myös vanhemmille tarjotaan neuvontaa, vertaistukea, koulutusta ja asiantuntijaluentoja. Perheiden yhteenkuuluvuutta lisätään yhteisen tekemisen kautta, esimerkiksi viikonloppuleireillä sekä nuorten ja vanhempien yhteisellä lauantain vietolla. Nuorille järjestetään myös koulumenestystä tukevaa toimintaa, erilaisia kerhoja ja harrastusmahdollisuuksia. 

Maahanmuuttajayhteisöjen jäsenet otetaan hankkeessa mukaan kotouttamistyöhön. He osallistuvat toimintaan vapaaehtoisina omilla vahvuuksillaan, esimerkiksi tulkkeina ja läksyapuna tai avustamalla erilaisissa tapahtumissa. Monikielisten oppilaiden parissa työskenteleville tarjotaan mahdollisuus verkostoitua ja saada tukea työlleen.

Jos haluat mukaan tai sinulle heräsi kysymyksiä toiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä!  

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hatice Kütük

Hatice Kütük

Hankekoordinaattori

Mirva Salonen

Mirva Salonen

Hankekoordinaattori

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu